МАФІОЗНИЙ ЗВІРИНЕЦЬ: ВЕРБЛЮД

МАФІОЗНИЙ ЗВІРИНЕЦЬ: ВЕРБЛЮД

Один горб чи два?

В оновленні Trails & Tales ви знайдете нового мешканця пустелі – верблюда!

Верблюди можуть мати репутацію дратівливих тварин, але насправді вони досить спокійні у Minecraft. Вони не люблять нічого більше, ніж просто сидіти і тусуватися, але вони також полюбляють вирушати у пригоди.

Верблюди народжуються в пустельних селах під час створення світу і не відроджуються, якщо їх вбити – тож дбайте про них. Ви можете нагодувати пораненого верблюда кактусом, щоб вилікувати його, але ще краще – зібрати двох разом і нагодувати кожного кактусом. Завдяки магії біології, вони дадуть дитинча верблюда, збільшивши популяцію верблюдів у вашому світі на одного.

МАФІОЗНИЙ ЗВІРИНЕЦЬ: ВЕРБЛЮД

 

Є кілька унікальних речей, які можуть робити верблюди порівняно з іншими тваринами. По-перше, вони можуть сидіти. Знаю, новаторська річ. Коли вони сидять, їх неможливо зрушити з місця, як би ви не старалися.

По-друге, їхні довгі ноги дозволяють їм переступати через перешкоди заввишки в 1,5 блока, такі як стіни та паркани. Це робить їх трохи складнішими для стримування, ніж інші пасивні моби, але це дуже зручно, коли ви їдете верхи на одному з них і хочете перелізти через паркан.

По-третє, довгі ноги також роблять вершників недосяжними для багатьох ворожих мобів. Зомбі, віндикатори, ендерміти, сріблясті рибки, пігліни та хогліни не можуть атакувати гравця верхи на верблюді, хоча ви все одно будете вразливі для ворогів, що рухаються на великі відстані, та тих, що стрибають під час атаки.

МАФІОЗНИЙ ЗВІРИНЕЦЬ: ВЕРБЛЮД МАФІОЗНИЙ ЗВІРИНЕЦЬ: ВЕРБЛЮД МАФІОЗНИЙ ЗВІРИНЕЦЬ: ВЕРБЛЮД МАФІОЗНИЙ ЗВІРИНЕЦЬ: ВЕРБЛЮД

По-четверте, на верблюдах можуть кататися двоє гравців одночасно! Під час їзди той, хто сидить на передньому сидінні, контролює швидкість і напрямок руху верблюда, а той, хто сидить на задньому сидінні, може просто сидіти і насолоджуватися світом, що пропливає повз нього.

Нарешті, приручений верблюд може бігати – і він також може мчати вперед. Утримуючи кнопку стрибка під час їзди на верблюді, ви зарядитесь енергією для ривка. Відпустіть кнопку, щоб активувати його – верблюд і його вершники пролетять на дванадцять кварталів вперед. Надзвичайно корисно при перетині прірв.

У верблюдів Minecraft лише один горб – але спочатку у них було два! Як розповів Олександр Шандор у нашому щоденнику розробника, перша модель верблюда в грі була “по суті, плюшевим ведмедиком з двома горбами”. “Не скажу, що він був потворним…”, – додала Агнес Ларссон. Тож її переробили у версію, яку ви бачите сьогодні.

У реальному світі деякі верблюди мають один горб, а інші – два. Одногорбих називають дромедарами, вони зустрічаються в Сахарі, на Близькому Сході і були інтродуковані в Австралії. Двогорбих називають бактрійськими верблюдами, і зустрічаються вони лише в Центральній Азії.

Багато хто думає, що верблюди зберігають воду в своїх горбах – але це не зовсім так. Насправді горб – це просто жирова тканина. Скупчення всього жиру в одному місці дозволяє решті тіла верблюда швидше втрачати тепло – а це означає, що їм не потрібно потіти так сильно, як іншим тваринам, зберігаючи воду, що міститься в інших частинах їхнього тіла.

Тож насправді верблюди виживають у спеку пустелі не завдяки тому, що зберігають воду, а завдяки тому, що більш ефективно її використовують. Нехай це надихне вас наступного разу, коли ви вирішите побудувати сховище на 100 скринь.

А тепер вибачте, ми з верблюдом вирушаємо назустріч пригодам.

*Дункан мчить у захід сонця*

Коментарі

Поки що немає коментарів. Чому б вам не розпочати обговорення?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.